Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 12:23

Podne manje kvarat: utorkom o otvorenoj znanosti

Napisao 

Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pokrenuo je seriju kratkih online predavanja na temu otvorene znanosti i znanstvene komunikacije. Predavanja će se održavati od veljače do lipnja 2021. godine, svaki drugi utorak (iznimno u veljači zbog nenadanog kasnijeg početka) putem Zoom aplikacije, a svako predavanje trajat će okvirno 45 minuta. Serija predavanja namijenjena je studentima, znanstvenicima, nastavnicima, urednicima, recenzentima, knjižničarima i svima onima koji promišljaju o suvremenijoj i transparentnijoj znanstvenoj komunikaciji u svojim okruženjima.

Glavni govornici na predavanjima bit će Bojan Macan, voditelj Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, Iva Melinščak Zlodi, iz Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, i Jadranka Stojanovski, umirovljena izvanredna profesorica na Sveučilištu u Zadru i knjižničarka na Institutu Ruđer Bošković. U utorak, 16. veljače, u 11:45 sati Bojan Macan i Jadranka Stojanovski održat će prvo u nizu od tri predavanje, a bavit će se temom „Kako otvorenost pridonosi znanosti“.

Za sve koji se iz bilo kojeg razloge neće moći pridružiti na Zoom aplikaciji, sva predavanja će se istovremeno prikazivati na YouTube kanalu Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje će također biti moguće postavljati pitanja. Sve novosti i aktivnosti vezano uz Podne manje kvarat moguće je pratiti i na njihovom Facebook profilu, a ostale informacije o predavačima, načinu povezivanja i slično možete pronaći na Facebook događanju „Podne manje kvarat: Utorkom o otvorenoj znanosti“.

Poslijednja izmjena dana Subota, 06 Ožujak 2021 13:18