Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Ožujak 2022 15:25

KEKS : BBB iliti Veliki plavi gumb - videokonferencija k’o od šale

Napisao 

Sljedeći Kratki Edukacijski Knjižnični Seminar - KEKS pod naslovom BBB iliti Veliki plavi gumb - videokonferencija k’o od šale održat će se u srijedu, 9. ožujka 2022. u 14.30 sati, a pratiti možete online na: https://mojoblak.irb.hr/apps/bbb/b/Q3Mzd8BREWQFjS7F.

Pridružite nam se kako biste savladali korištenje, danas često potrebnog, videokonferencijskog alata. BBB-u možete pristupiti putem sustava MojOblak o kojemu je bilo riječi na prethodnom KEKS-u. Djelatnici Centra za znanstvene informacije implementirali su BigBlueButton i održavaju ga unazad nekoliko godina. S početkom pandemije koronavirusa ova usluga se pokazala izrazito korisnom - održava se po nekoliko sastanaka dnevno, a ima tu pristupnih predavanja, konferencija, radionica i drugih događanja.

Cilj ovog Kratkog edukacijskog seminara je upoznavanje s načinima kreiranja vlastitih soba za sastanke te konfiguracije pristupa sudionicima. Dotaknut ćemo se i mogućnosti upravljanja korisničkim sučeljem iz perspektive moderatora, a za kraj prokomentirati i druga videokonferencijska rješenja te ih usporediti s BBB-om.

Radionica je namijenjena djelatnicima Instituta Ruđer Bošković, a njeno očekivano trajanje je 30 minuta.

Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Ožujak 2022 13:29