Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Svibanj 2010 11:55

Portal Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

Napisao 
Hrvatski obiteljski leksikon Hrvatski obiteljski leksikon http://www.tisakmedia.hr/
Na portalu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (enciklopedija.lzmk.hr) besplatno vam je dostupno 5 izdanja LZMK-a, uređenih za prikaz i pretraživanje na internetu. Riječ je o Hrvatskom obiteljskom leksikonu, Istarskoj enciklopediji, Filmskom leksikonu, Nogometnom leksikonu te izboru članaka iz Hrvatskog biografksog leksikona.
Hrvatski obiteljski leksikon
, koji je okosnica ovog portala, sadrži preko 45.000 članakaje i namijenjen je najširem krugu korisnika. Iz nepregledne količine znanja i informacija izdvaja i obrađuje ono što najviše odgovara potrebama modernoga čovjeka.
Spomenuta dostupna izdanja su međusobno povezana zajedničkim abecedarijem izrađenim na temelju Hrvatskog obiteljskog leksikona, a na njega se povezuju istovjetne natuknice iz ostalih izdanja. Natuknice koje su specifične za pojedina izdanja u osnovni su abecedarij portala dodane kao natuknice bez teksta. Za osnovno je pretraživanje portala dostupan cjelokupan sadržaj Hrvatskog obiteljskog leksikona te natuknice iz povezanih izdanja (Istarske enciklopedije, Filmskog leksikona i Hrvatskog biografskog leksikona).
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 15:52