Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Ožujak 2010 14:43

Uspostava ponovnog pristupa Scopusu i Science Directu i izjava MZOŠ-a

Napisao 
MZOŠ MZOŠ Preuzeto sa http://blog.blackshtef.org/
S veseljem vas obavještavamo da je pristup Elsevierovj bibliografskoj i citatnoj bazi podataka Scopus kao i kolekciji e-časopisa Science Direct ponovno uspostavljen! Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa su nas obavijestili da je prekid pristupa bio rezultat tehničkih problema u Elsevieru te se ovim putem ispričavamo ukoliko je prijašnja obavijest o prekidu pristupa izazvala pomutnju.
MZOŠ je također na svojim mrežnim stranicama objavio obavijest pod nazivom “Nastavak potpore znanstvenih časopisa u elektroničkom obliku” koju ovdje donosimo u cijelosti:

“Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u 2010. namjerava, usprkos krizi i značajnom smanjenju sredstava predviđenih za subvencije, nastaviti s potporom u nabavi inozemnih znanstvenih časopisa u elektroničkom obliku. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2010. godinu i projekciji za 2011. i 2012. godinu, (Narodne novine, broj 151/2009.).

Slijedom navedenog, Ministarstvo neće ni u kojem slučaju dozvoliti gašenje i dostupnost elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija koje zadovoljavaju kvalitetom te su postali standardom znanstvenog rada i prakse u Republici Hrvatskoj.”