Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 24 Ožujak 2010 14:55

Academia.edu – društvena mreža za znanstvenike

Napisao 
Academia.edu Academia.edu http://www.onedayonejob.com/
U moru dostupnih društvenih mreža, eto i jedne namijenjene znanstvenicima. Academia.edu je društvena mreža preko koje možete pronaći ljude koji se zanimaju za ista područja istraživanja.
Preko Academia.edu se možete informirati o najnovijim radovima objavljenim iz vašeg područja od interesa, izlaganjima, postovima i statusima ljudi koje zanimaju iste teme kao i vas.
Academia.edu ima trenutno preko 130.000 registriranih korisnika iz više od 60.000 različitih ustanova/zavoda/odjela koji pokrivaju preko 28.000 različitih područja istraživanja. Korisnici na spomenutoj mreži kreiraju vlastite stranice na kojima mogu objavljivati informacije vezane uz svoje znanstvene interese, stavljati poveznice na cjelovite tekstove radova koje su objavili, slijediti aktivnosti pojedinih kolega, njihovu publicistiku i sl. Svaki korisnik ima i mogućnost uvida u to koliko drugih korisnika slijedi njegove aktivnosti. Prilikom registracije, novi korisnici se trebaju svrstati u strukturno stablo svoje ustanove, koju je potrebno kreairati. Osnovna struktura Instituta “Ruđer Bošković” s pojedinim zavodima/centrima je već kreirana pod nazivom “Ruder Boskovic Institute“. Preostaje vam još samo da kreirate vlastite korisničke račune i povezivanje sa svjetskom istraživačkom mrežom može početi…
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 15:24