Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Veljača 2010 15:20

Google lansirao vlastitu društvenu mrežu – Google Buzz

Napisao 
Google Buzz Google Buzz Preuzeto sa http://www.geekosystem.com/

Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn… lista bi se mogla nastavljati u nedogled, a od sada je bogatija za još jedno ime. Naime, Google je lansirao vlastitu društvenu mrežu Google Buzz te na taj način krenuo u bitku za prevlast i u tom segmentu internet poslovanja.

Google Buzz je novi proizvod iz Googleove radionice koji je integriran u njihov sada već planetarno poznat Gmail. Komunikacija s kontaktima na Buzz-u je slična koncepciji Twittera, tj. korisnici odabiru čije će aktivnosti pratiti, a imaju i pregled svih korisnika koji njih prate.  Od postojećih kontakata iz Gmailovog imenika koji imaju gmail korisnički račun, automatski su odabrani oni  s kojima najčešće kontaktirate (elektroničkom poštom ili chatom) te su dodani kao kontakti čije aktivnosti slijedite. Buzz također omogućava i povezivanje s drugim stranicama i prikazivanje tamo objavljenih informacija na Google Buzz korisničkom računu. Neke od spomenutih stranica koje podržava su i Picasa, Flickr, Twitter, Google Chat status, Google Reader

Vrijeme će pokazati hoće li Google ovom novom društvenom mrežom uspjeti uzdrmati Facebook kao trenutno najkorišteniju društvenu mrežu, no s obzirom na trenutni status Googlea u svijetu intformacijskih tehnologija, za očekivati je da će postati važan igrač i u tom segmentu poslovanja.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 15:01