Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Listopad 2010 13:04

Znanstveno-popularna predavanja na IRB-u

Napisala 
Znanost za javnost Znanost za javnost
IRB pokreće ciklus znanstveno-popularnih predavanja “Znanost za javnost” u cilju upoznavanja javnosti sa znanošću i znanstvenim djelovanjem Ruđerovaca. Ciklus započinje 14.10.2010. predavanjem dr. sc. Biljane Lakić “Glasnici iz svemira”. Predavanje će se održati u predavaonici III. krila IRB-a od 17 do 19 sati.
Program će se održavati jednom mjesečno, a uključivat će 30-minutno predavanje nakon kojeg je predviđeno 30 minuta za raspravu i razgovor te obilazak laboratorija u trajanju 60 minuta. Predavanja su sadržajno prilagođena srednjoškolskom uzrastu, a obrađivat će široki spektar aktualnih tema iz znanosti.

Cilj popularno-znanstvenog ciklusa predavanja je informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude da bez obzira na obrazovanje, status, godine ili spol znanosti pristupe hrabro i s velikom dozom znatiželje. Također, IRB želi poboljšati javni angažman sa znanošću, tehnologijom i obrazovanjem te smatra da će aktivnim uključivanjem mladih u znanstveni sustav potaknuti prepoznavanje znanstvene niti u njima.