Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Studeni 2012 15:30

Otvoreni dani 2008. - Alisa u zemlji informacija

punkt knjiznica 3Otvoreni dani IRB-a, 24.-26. travnja 2008.

Punkt Knjižnice: ALISA U ZEMLJI INFORMACIJA

 

 

 

 

 

 

Knjižnica nove generacije seli se u virtualni svijet znanja i informacija gdje pronalazi pouzdane i točne odgovore na sve kompleksnija i zahtjevnija pitanja korisnika.

 1. E-časopisi
Razvoj novih tehnologija doveo je do promjena u izdavaštvu znanstvenih časopisa. Broj pretplaćenih tiskanih časopisa se smanjuje, dok se povećava broj elektroničkih časopisa kojima knjižnice imaju pristup.

2. E-knjige
Knjige na CD-ROM-u i e-knjige polako potiskuju klasičnu tiskanu knjigu. Hoće li tiskane knjige nestati s polica, a knjižnice postati velika računala...?

3. E-learning
Zahvaljujući internetu, niti učenje više nije zatvoreno u četiri zida učionice ili fakultetske predavaonice. Putem interneta moguće je pohađati školu, fakultet, specijalne tečajeve...

4. Internet u službi građana
Internet je u današnje vrijeme prepoznat kao kvalitetan izvor informacija od svih dobnih skupina - od djece predškolskog uzrasta pa do umirovljenika. I zaista, na internetu svatko može pronaći ponešto za sebe.

5. Baze podataka
Mrežni pristup komercijalnim bazama podataka, kao i onima u slobodnom pristupu, za sve članove znanstvene i istraživačke zajednice RH (istraživače, nastavnike i studente) organiziran je putem Centra za online baze podataka.

U priloženom letku možete pogledati odabrane sadržaje s interneta za svaku navedenu temu!

Više informacija