Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Lipanj 2012 12:18

Revizija knjiga

Napisao 
Slika preuzeta sa: http://ffk8mediacenter.wikispaces.com/ Slika preuzeta sa: http://ffk8mediacenter.wikispaces.com/

Poštovani korisnici,


u skladu sa Zakonom o knjižnicama (Narodne novine, br. 105/1997, 5/1998, 104/2000, 69/2009) i Pravilnikom o reviziji i otpisu knjižnične građe (Narodne novine, br 21/2002) Knjižnica Instituta Ruđer Bošković je ove godine dužna provesti reviziju fonda knjiga. Revizija knjiga koje su na posudbi će se početi provoditi od 01. lipnja 2012. te vas ovom prilikom molimo za suradnju.

Kako bismo vam izašli u susret te osigurali da provedba revizije prođe što bezbolnije, odlucili smo da će se djelatnici Knjižnice javiti svakom korisniku koji je posudio knjige iz Knjižnice te s njim dogovoriti dan provedbe revizije. Na dogovoreni dan će knjižničari doći u vaš ured te na licu mjesta provesti reviziju knjiga. Ukoliko je moguće, molimo vas da nam osigurate osobno računalo spojeno na mrežu kojim ćemo se moći služiti, ili barem utičnicu za spajanje na mrežu. Detalje ćete dogovoriti s knjižničarom koji vam se javi.

Molimo vas da prije dolaska knjižničara OBAVEZNO PRIPREMITE SVE knjige koje su zadužene na vaše ime te ih posložite na jedno mjesto. Svoja zaduženja možete jednostavno provjeriti tako da se prijavite sa svojim AAI korisničkim identitetom (jednak je korisničkim podacima za pristup IRB-ovom webmailu) na Mrežni katalog Knjižnice IRB-a (https://katalog.irb.hr/) (op. za prijavu je potrebno upisati samo prvi dio korisničkog imena, bez nastavka "@irb.hr"). Ukoliko vam pojedine knjige više ne trebaju, možete ih vratiti svakim radnim danom od 9:00 do 18:30 u bilo koje krilo Knjižnice.

Prilikom revizije također možete predložiti i popis knjiga za otpis (prema kriteriju lošeg stanja knjige ili zastarjelosti tematike). Knjige koje želite predložiti za otpis također pripremite i posebno ih označite, a možete ih i osobno vratiti u knjižnicu s posebnom napomenom da ih predlažete za otpis. Za otpis se ne mogu predložiti knjige koje ne možete pronaći, tj. koje su zagubljene.

Kako bismo rješili pojedinačne slučajeve djelatnika Instituta koji su otišli s IRB-a, ili su umirovljeni, a nisu razdužili sve knjige, molimo pomoć kolega iz Zavoda, a posebice predstojnike pojedinih zavoda/centara pri pronalsaku/razduživanju/prezaduživanju ovih knjiga.

Nakon provedene revizije Upravno vijeće IRB-a će na preporuku Odbora Knjižnice donijeti odluku o nadoknadi štete u slučaju da pojedini korisnici ne uspiju pronaći sve knjige koje su na njih zadužene.


Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!


Bojan Macan
Voditelj Knjižnice IRB-a

Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Lipanj 2012 13:37