Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Studeni 2012 10:43

Pristup Thomson Reutersovim bazama podataka putem AAI@Edu.Hr korisničkog identiteta

Napisao 
Shibboleth Shibboleth http://shibboleth.net/

Suradnjom Knjižnice IRB-a i Srca omogućen je jednostavniji udaljeni pristup Thomson Reutersovim bazama podataka korištenjem AAI@EduHr infrastrukture. Na taj je način svim vlasnicima Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript korisničkog identiteta za čije ustanove je na nacionalnoj razini pretplaćen pristup bazama podataka Web of Science,Journal Citation Reports,Current Contents i MEDLINE omogućen pristup i s računala preko čijih IP adresa im nije moguće izravno pristupiti (računala izvan mreže matične ustanove).

Sve što vlasnici AAI identiteta trebaju napraviti kako bi pristupili željenoj bazi podataka jest:

  • odabrati prijavu za institucijske korisnike ("Institutional users - log in via your Institutional Login (Shibboleth)"),
  • odabrati " Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript - Croatian Research and Education Federation" te
  • upisati svoje AAI korisničko ime i lozinku.

U fazi implementacije je i omogućavanja pristupa bazama podataka ostalih izdavača na isti način te ćemo vas pravodobno obavijestiti kada će i to biti moguće.

Podsjetimo, od nedavno je Thomson Reutersovim bazama podataka moguće pristupiti i putem korisničkog imena i lozinke, a o čemu smo pisali u jednom od prethodnih postova na našem Blogu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Studeni 2012 14:17