Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 04 Listopad 2018 16:02

137. kolokvij Centra za znanstvene informacije

Napisala 

U srijedu, 10.10.2018. će se u 15:00 u predavaonici 3. krila održati 137. kolokvij Centra za znanstvene informacije:

Nenad Raos
THE COOKBOOK OF LIFE – NEW THEORIES ON THE ORIGIN OF LIFE
- predstavljanje knjige -

Knjiga dr. sc. Nenada Raosa "The Cookbook of Life – New Theories on the Origin of Life" bavi se pitanjima svih pitanja: kako je nastao život na Zemlji (a moguće i drugdje u svemiru).

Na popularan i zabavan način Raos upoznaje čitatelja s teorijama o postanku života povezujući ih s kuhinjskim receptima i anegdotama iz svoga života uz mnogo zgoda iz povijesti znanosti. „Raosova knjiga po mnogo čemu je iznimna", piše akademik Željko Kućan. „Jednostavna je i razumljiva. Malo je koji kemičar u stanju pisati tako jasno!"

Nenad Raos je kemičar, umirovljeni znanstveni savjetnik u trajnome zvanju. Do umirovljenja je radio u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada baveći se poglavito teorijskom i bioanorganskom kemijom. Još od studentskih dana bavi se popularizacijom znanosti. Napisao je na stotine znanstveno-popularnih članaka, 13 znanstveno-popularnih knjiga te je bio autor 7 izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Sedam je godina uređivao "Prirodu", a sada je urednik rubrike „Kemija u nastavi" u časopisu "Kemija u industriji". Dobitnik je Državne godišnje nagrade za promidžbu i popularizaciju znanosti 2003. godine.

O knjizi će, uz autora, govoriti i recenzenti:
prof. Mladen Juračić, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu
dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, Institut za istraživanje i razvoj održivih eko sustava (IRES)
dr. sc. David Matthew Smith, Institut Ruđer Bošković

Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Listopad 2018 10:33